Hattvika Lodge

Aktivitet

Utforsk Lofoten fra fjæresteinene på Ballstad

Lofoten er skjærgården i vest i havet,nord for polarsirkelen.De viktigste øyene er Austvågøy, Gimsøy, Vestvågøy, Flakstadøy, Moskenesøy,Værøy og Røst. Ved den sørligste delen av Norge største øy, Hinnøy, ligger Lofoten.

Det totale areal utgjør 1,227 kvadratkilometer. Veiavstanden er nesten 170 kilometer fra Fiskebøl nær Vesterålen i nord til Å i sør, der E10 slutter. Denne veien er en nasjonal turistveg.

Fra Lofotodden, ved sørenden av Moskenesøy, er luften avstanden mer enn 60 kilometer til Skomvær, det sørligste punktet i Lofoten. Klima og lys er påvirket av den varme Golfstrømmen, og været i Lofoten er mye mildere enn i andre deler av verden på samme breddegrad som Alaska og Grønland. Kystklimaet i Lofoten gjør vintrene milde og somrene forholdsvis kjølige.

Posters Mt Skottind A3
  • Januar og februar er de kaldeste månedene.
  • Juli og august er varmest
  • Mai og juni er de tørreste månedene

Fra ca 27 mai til 17 juli kan du oppleve midnattsolen i Lofoten. Mens mørketid er fra ca 6 desember til 6 januar. Lofoten’s fiskeri ble betydningsfullt for regionen og norges økonomi tidlig. For Kong Øystein fikk disse fiskeriene til å være av en slik betydning at han så tidlig som 1103, bygget en kirke i Vågan, som på den tiden var base av lofotfisket.

IKKE GLEM:

Å bestille aktiviteter for ditt opphold i Hattvika.

VÅRT TIPS:

Utforsk Lofoten på Sykkel, havkajakk eller ski med lokal guide og ikke glem en tur på Lofothavet!

Har du sett disse?