Hattvika Lodge

Aktivitet

Lofoten – Midnattsolens rike

Utforsk midnattsolen i Lofoten med oss26 mai til 17 juli

Selv om Lofotens landskapet er fantastisk i seg selv, er det midnattsol som virkelig gir en følelse av den arktiske plassering av øyene og følelsen av å være på en annen verden.

I motsetning til Island, som ofte blir referert til som «midnattsolen», er virkeligheten den at solen bare en kort stund vil stå over horisonten lengst nord i landet. I Lofoten, som ligger nesten 200 kilometer nord for polarsirkelen, vil sommersolen ikke synke under horisonten i nesten to måneder.

For de av oss fra mer moderate breddegrader, er midnattsol en surrealistisk opplevelse som ofte vil ta fra deg nattesøvnen, spesielt hvis du prøver å slå leir i et lys oransje telt. Når du går i gatene i hvilken som helst by ved midnatt, med blå himmel over hodet, men gatene er helt tomme, vil det føles som om du er på settet til en postapokalyptisk film.

Begrepet midnattsol betyr ikke alltid at solen er over horisonten i 24 timer. I Lofoten, vil solen faktisk ikke nå sitt laveste punkt på himmelen før nærmere 01.00. I Lofoten opplever vi nesten to måneder med 24 timers dagslys, midnattssol. I sin mest absolutte betydningen er solen synlig ved midnatt, men forekommer fremdeles i noen uker etter at perioden med 24 timers dagslys ender.

De beste stedene å oppleve midnattsol i Lofoten er på noen deler av kystlinjen eller på fjell med en klar utsikt mot nord. Igjen, i nord vil solen være på sitt laveste punkt på himmelen rundt klokken 01:00.

En nyttig nettside for å bestemme solens plassering finner du på: SunCalc

HATTVIKA LODGE – OUTDOOR ROOTED

Har du sett disse?